20.03.2024
Телеканал NTD

Американці стежать за життям пташиних сімей через камери

Американці стежать за життям пташиних сімей через камери

Пташине реаліті-шоу. Багато жителів США із цікавістю спостерігають за життям білоголових орланів завдяки мережі камер. [Девід..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Пташине реаліті-шоу. Багато жителів США із цікавістю спостерігають за життям білоголових орланів завдяки мережі камер.

[Девід Вілер, співробітник Фонду збереження дикої природи]:
«Торік вебкамери з дикою природою для багатьох стали знахідкою, бо люди місяцями сиділи вдома. І спостереження за білоголовими орланами було серед найпопулярніших у країні. Легко зрозуміти чому, адже це наш національний символ».

Співробітник Фонду збереження дикої природи Девід Вілер каже, що кожен орлан має свій характер і особливості поведінки.

[Девід Вілер, співробітник Фонду збереження дикої природи]:
«Це індивідууми. Універсального підходу немає. Багато орланів поводяться певним чином, а деякі — ні. І немає ліпшого способу побачити це, ніж через вебкамери».

Проєкт ще дав змогу ліпше вивчити особливості життя цих птахів: як багато яєць вони відкладають і скільки пташенят виживає. Так, якщо батьки — успішні мисливці, то зазвичай у них виживають усі пташенята. А якщо це не так, то найменші опиняються в небезпеці.

[Вільям Байні, учасник програми]:
«Пташеня, яке вилупиться останнім, може не вижити через суперництво за їжу зі старшими братами й сестрами».

Утім, це теж не завжди так. Деякі орлани стежать, щоб були ситі й найменші. Інші не звертають на це уваги. Деякі старанно вистежують здобич, а інші не гребують ловити навіть кошенят.

Згідно з останніми даними Служби охорони природи США, популяція білоголових орланів у Сполучених Штатах Америки за останнє десятиліття зросла в чотири рази. Нині їх понад 300 тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

Американці стежать за життям пташиних сімей через камериЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: