28.04.2024
Телеканал NTD

Новий рубіж: від COVID-19 у світі померло понад 4 млн осіб

Новий рубіж: від COVID-19 у світі померло понад 4 млн осіб

На рахунку COVID-19 у всьому світі вже більш як чотири мільйони смертей. На зміну британському альфа-варіантові..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

На рахунку COVID-19 у всьому світі вже більш як чотири мільйони смертей. На зміну британському альфа-варіантові коронавірусу швидкими темпами приходить індійський дельта-варіант. Як з’ясували науковці, цей штам збільшує ризик госпіталізації вдвічі.

Ще одна сумна статистика показує, що перші два мільйони смертей сталися впродовж першого року після початку пандемії, а наступні два мільйони — усього за п’ять місяців. Це пояснюють тим, що вірус мутує. Його нові варіанти виявилися заразнішими й смертоноснішими, а також стійкішими до вакцин.

Тоді як у США, Великій Британії та інших багатих країнах випадків захворювання стає менше, осередки епідемії, як і раніше, дуже серйозні на більшій частині території Латинської Америки.

У регіоні триває найгірший із березня спалах. Такі країни, як Болівія, Чилі, Бразилія та Уругвай, поки не можуть стримати вірус і провести масштабну вакцинацію.

Раніше директор Панамериканської організації охорони здоров’я сказала, що головна проблема Південної і Північної Америки — це відсутність препаратів.

Країни «Великої сімки» пообіцяли дати один мільярд доз вакцини проти коронавірусу бідним країнам і таким, що розвиваються.

Серед них буде також Індія, де дуже висока смертність від COVID. Згідно зі статистикою, на Індію щодня припадає одна з трьох смертей від коронавірусу у світі.

Водночас експерти вважають, що офіційний рівень смертності від хвороби набагато нижчий за реальний.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий рубіж: від COVID-19 у світі померло понад 4 млн осібЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійДослідження: у приміщеннях повітря часто брудніше, ніж зовніМер Нью-Йорка виганяє торговців із Бруклінського мостуІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»У Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загиблі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: