24.03.2024
Телеканал NTD

Чи може штучний інтелект створити ідеальну скрипку?

Чи може штучний інтелект створити ідеальну скрипку?

Штучний інтелект уміє обробляти числа, сканувати фотографії та аналізувати біометрію. Але чи може він створити ідеальну..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Штучний інтелект уміє обробляти числа, сканувати фотографії та аналізувати біометрію. Але чи може він створити ідеальну скрипку?

Себастьян Гонсалес вивчав фізику й комп’ютерне моделювання. І коли батьки ознайомили його зі скрипкою, він вирішив об’єднати дві свої пристрасті.

За допомогою штучного інтелекту він хоче проаналізувати різні форми й матеріали, щоб створити інструмент, який ідеально звучатиме.

Дослідник каже, що робота почалася з 3D-сканування скрипки «Месія», створеної в XVII столітті знаменитим майстром Антоніо Страдіварі.

[Себастьян Гонсалес, дослідник]:
«”Месія” — це одна з найвизначніших скрипок світу, бо вона залишається у своєму первинному вигляді вже 300 років. Ми використали її як основу, щоб створити нашу модель».

Під час досліджень Гонсалес хоче зрозуміти, як майстри кілька століть тому створювали свої інструменти й чому їхні технології донині актуальні.

[Себастьян Гонсалес, дослідник]:
«Матеріал інструмента має величезне значення. Деревина сьогодні дуже відрізняється від тієї, що була 300 років тому, коли Страдіварі робив інструмент».

Дослідники кажуть, що їхня робота допоможе створювати скрипки зі специфічним звучанням. Наприклад, інструменти, які могли б поширювати звук у двох напрямках.

Першу скрипку, створену за допомогою штучного інтелекту, планують завершити до кінця наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чи може штучний інтелект створити ідеальну скрипку?Найдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиНові протези дають змогу відчувати температуру предметівУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: