25.09.2024
Телеканал NTD

Італійського робота-гуманоїда навчають зчитувати людські емоції

Італійського робота-гуманоїда навчають зчитувати людські емоції

Це «Абель» — робот-гуманоїд, якого навчають розпізнавати людські емоції і бути компаньйоном людей, що мають різні..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Це «Абель» — робот-гуманоїд, якого навчають розпізнавати людські емоції і бути компаньйоном людей, що мають різні недуги, наприклад аутизм. Розробляють його в Італії.

«Абелю» надають зовнішності 12-річного хлопчика. Це розширює діапазон спілкування.

Раму й голову створив нідерландський дизайнер аніматронних машин Густав Гуген.

[Лоренцо Комінеллі, дослідник]:

«Проєкт “Абель” — це кооперація технічних фахівців і художників. Біоінженери Науково-дослідного центру Енріко П’яджо в Університеті Пізи, а також Густав Гуген із лондонської компанії “Biomimic” хочуть створити робота, який допоможе вивчати людські емоції і взаємодії людей».

Камери, бінауральні мікрофони, ЕЕГ-шоломи й термосканери — це інструменти, які дають «Абелю» змогу вивчати й аналізувати того, хто говорить.

Спостерігаючи за такими параметрами, як частота голосу, теплові зміни на шкірі, видимі в інфрачервоному діапазоні, або частота серцевих скорочень, можна визначити людські емоції.

«Абеля» урухомлюють численні двигуни різного розміру. Більш як 20 містяться під штучною шкірою, забезпечуючи міміку.

[Лоренцо Комінеллі, дослідник]:
«Ми хочемо знати, чи може машина допомогти людині зберегти здоров’я не лише фізичне, але й розумове, й емоційне. Це особливо важливо в деяких випадках, таких як розлад аутистичного спектра чи поведінкові й соціальні розлади чи навіть за розладів, подібних до хвороби Альцгеймера».

Поки робот покладається на датчики, які треба поміщати на пацієнта. У майбутньому розробники хочуть перемістити їх усередину андроїда.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італійського робота-гуманоїда навчають зчитувати людські емоціїСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоНові протези дають змогу відчувати температуру предметів«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: