28.06.2024
Телеканал NTD

Аеротаксі «Archer» планують вивести на ринок США у 2024 році

Аеротаксі «Archer» планують вивести на ринок США у 2024 році

Американська компанія «Archer Aviation» показала електричне аеротаксі. Апарат дебютував у каліфорнійському місті Готорн. [Адам Голдштейн, співзасновник..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Американська компанія «Archer Aviation» показала електричне аеротаксі. Апарат дебютував у каліфорнійському місті Готорн.

[Адам Голдштейн, співзасновник компанії «Archer Aviation»]:
«”Archer” будує електричні літальні апарати для використання в містах і передмістях. Ці апарати злітають і приземляються як вертольоти, але вперед летять “на крилі” (як літаки)».

Аеротаксі може розганятися до 240 кілометрів за годину й долати на одному заряді до 100 кілометрів.

Виробники стверджують, що апарат дуже безпечний. Якщо з ладу вийде один пропелер, то інші й далі працюватимуть.

Таксі розраховане на перевезення чотирьох осіб і багажу. Політ на відстань 30 кілометрів триватиме приблизно сім хвилин і коштуватиме 50–70 доларів.

Водночас поїздка на автомобілі на таку ж відстань в умовах завантаженого міського трафіку може забрати до півтори години.

[Бретт Адкок, співзасновник компанії «Archer Aviation»]:
«Ми перебуваємо на етапі, коли такі літальні апарати вже можна починати виготовляти серійно й виводити на ринок. Зараз ми сертифікуємо наш пілотований чотиримісний апарат у Федеральному авіаційному управлінні США».

Аеротаксі «Archer» мають з’явитися на ринку у 2024 році. Вони виконуватимуть польоти в Лос-Анджелесі та Маямі. Перші два роки перельоти будуть пілотованими. Потім планують зробити їх безпілотними.

Одна з найбільших у США авіакомпаній уже замовила аеротаксі «Archer» і готова витратити за покупку один мільярд доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аеротаксі «Archer» планують вивести на ринок США у 2024 роціЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органКнопки для смартфонів та інтелектуальне дзеркало: новинки CES-2024Рибки даніо реріо допомагають науковцям шукати ліки проти ракуЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуВ Австралії почали спостерігати з космосу за чужорідними буйволамиSamsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектомВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працює

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: