20.03.2024
Телеканал NTD

Роботи-помічники й станції медогляду: у Парижі пройшла виставка технологій

Роботи-помічники й станції медогляду: у Парижі пройшла виставка технологій

Багато сидите в чергах до лікарів? Один французький стартап пропонує проводити цей час із користю. Його..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Багато сидите в чергах до лікарів? Один французький стартап пропонує проводити цей час із користю. Його апарат повного первинного обстеження дебютував на виставці технологій Viva в Парижі.

Усього за кілька хвилин можна зрозуміти стан здоров’я пацієнта.

[Франсуа Рекорбе, представник фірми ― розробника апарата обстеження]:
«Апарат дає змогу оцінити здоров’я за 26 показникам за шість хвилин, отримати результати в мобільному застосунку і, якщо захочете, поділитися цією інформацією з вашим терапевтом».

Різні датчики вимірюють температуру тіла пацієнта, зріст, вагу, індекс маси тіла, рівень кисню в крові, частоту серцевих скорочень і дихання, а також артеріальний тиск.

Після виставки ця модель вирушить до лікарні в Ніцці. Апарат особливо актуальний під час пандемії, бо не передбачає контакту з іншими людьми. Фірма також розробляє технологію, яка б автоматично очищувала обладнання після кожного пацієнта.

Інший французький стартап створив робота-помічника, теж для лікарень. Цей пристрій возить із собою ультрафіолетову лампу. Він може заїжджати до приміщень, щоб провести дезінфікування.

[Марі Фромангер, представниця фірми ― винахідника робота-помічника]:
«Ми ще працюємо над іншими модулями, які допомагатимуть тим, хто доглядає за пацієнтами. Вони транспортуватимуть медобладнання та білизну».

Ось мобільна станція підзаряджання електромобілів, яка може приїхати прямо до вас. А це літальне таксі недалекого майбутнього.

Торік виставку Viva Technology скасували через пандемію. У 2021-му вона пройшла з обмеженнями. За день пускали до 5000 осіб. Водночас усі відвідувачі мусили показати негативний тест на COVID, підтвердження щеплення чи довідку про те, що вони перехворіли на коронавірус.
Коротке посилання на цю сторінку:

Роботи-помічники й станції медогляду: у Парижі пройшла виставка технологійАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: