25.06.2024
Телеканал NTD

Іспанський винахідник робить 3D-друковані протези й дарує їх інвалідам

Іспанський винахідник робить 3D-друковані протези й дарує їх інвалідам

Іспанський хлопчик Хуан народився з недорозвиненою рукою. Але тепер його життя зміниться. Він має 3D-друкований протез...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Іспанський хлопчик Хуан народився з недорозвиненою рукою. Але тепер його життя зміниться. Він має 3D-друкований протез. Його подарував засновник благодійної організації Гільєрмо Мартінес.

Протез дає змогу робити хапальні рухи, і Хуан уже їх опановує.

[Хуан Мойолема, хлопчик із недорозвиненою рукою]:
«З протезом я зможу збирати іграшки, подушки та інші речі».

[Елізабет Санчес, мама хлопчика]:

«Тепер, піднімаючи якісь речі, він почуватиметься впевненіше. Він і так користувався цією рукою, але з протезом йому буде значно зручніше».

Гільєрмо — колишній дизайнер іграшок. Спочатку 3D-друковані протези були для нього просто захопленням. У 2017 році він поїхав до Кенії, щоби передати протези в дитячий будинок. Після цього винахідник вирішив зробити хобі своєю професією.

[Гільєрмо Мартінес, засновник організації ― виробника протезів]:
«П’ять протезів, які я взяв для п’ятьох людей, працювали так ідеально, що я запитав себе: “Що ще можу зробити?”»

Організація робить протези безплатно для всіх, хто про це попросить. Вона має представників у 50 країнах і щорічно дарує до 250 протезів.

Для виробництва організація використовує переобладнаний транспортний контейнер. Ціна виробу може доходити до 40 тисяч доларів. Щоб окупити витрати, тут також виробляють медичні пристрої, іграшки та сувеніри, які йдуть на продаж.

Але доходів із цього все ж недостатньо. Тому організація спирається на пожертвування. Також вона проводить платні курси 3D-друку для корпоративних клієнтів.

Гільєрмо планує розширити асортимент продукції і допомагати в більшій кількості країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іспанський винахідник робить 3D-друковані протези й дарує їх інвалідамВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаКішки пройшли подіумом на Тижні моди в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: