28.03.2024
Телеканал NTD

Рибна ферма в Азад Кашмірі прихистила осиротілих гімалайських ведмежат

Рибна ферма в Азад Кашмірі прихистила осиротілих гімалайських ведмежат

Цих малят гімалайського ведмедя звуть Шарда й Нарда. Вони осиротіли ще зовсім крихітними. Малюків знайшли високо..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Цих малят гімалайського ведмедя звуть Шарда й Нарда. Вони осиротіли ще зовсім крихітними. Малюків знайшли високо в горах на території Азад Кашміру, який фактично є частиною Пакистану. Сільські жителі передали ведмежат співробітникам рибної ферми в Атхмукамі.

[Мохаммад Ашраф, співробітник рибної ферми в Атхмукамі]:
«Тоді вони були малими, як кошенята, і ледь розплющували очі».

Охоронці ферми й добровольці шукали матір дитинчат майже два місяці, але марно. Тим часом співробітники рибного господарства всіляко дбали про малюків.

[Мохаммад Ашраф, співробітник рибної ферми в Атхмукамі]:
«Коли ми їх привезли, то зовсім не знали, що з ними робити і як про них піклуватися. Ми вперше виходжували ведмежат. Спочатку кілька днів ми їх сповивали й годували молоком із пляшечки. Потім зробили невелику клітку й перенесли туди».

Гімалайські ведмеді народжуються дуже маленькими й важать коло 400 грамів. Перші 30 днів життя вони зовсім безпорадні.

Шарду й Нарду годували молоком два місяці. Потім перевели на фрукти й овочі. Зараз вони їдять і продукти з пшениці та кукурудзи. Хоч гімалайські ведмеді й належать до хижаків, але їхній раціон на 85 % складається з рослинної їжі.

Ведмежата стали місцевими зірками. Їх щодня відвідують і дорослі, і діти.

[Чаудрі Муззаміль, школяр]:
«Спочатку вони були маленькими, але я їх дуже боявся. Поступово ми стали зближуватися. Тепер щодня з ними граємося й дивимося на них щоразу, коли проходимо повз».

Гімалайські ведмеді ведуть напівдеревний спосіб життя, тому дитинчата постійно здираються на дерева чи на споруди рибної ферми.

Однак, дорослішаючи, ведмежата стають агресивнішими, тому для них шукають відповідніший дім.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рибна ферма в Азад Кашмірі прихистила осиротілих гімалайських ведмежатПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Корабельний кіт Олі разом з екіпажем фінішував у ГобартіPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуНайбільша у світі природна ковзанка відкрилась у Канаді

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: