26.03.2024
Телеканал NTD

Як хор допомагає жителям Перта подолати ізоляцію і знайти друзів

Як хор допомагає жителям Перта подолати ізоляцію і знайти друзів

Щотижня вулицею Міррабука в австралійському місті Перт лине спів. Це репетирує місцевий громадський хор. Приєднатися до..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Щотижня вулицею Міррабука в австралійському місті Перт лине спів. Це репетирує місцевий громадський хор. Приєднатися до занять може кожен.

[Вірджинія Аден, одна з організаторів хору]:
«Гадаю, що спів і музика — це універсальна мова. Не обов’язково знати англійську, щоб бути тут. Коли ми запрошуємо людей, то кажемо, що привітні до всіх вір, культур, релігій, вікових груп та можливостей».

Хор під назвою «Один голос Міррабуки» заснували, щоб допомогти людям подолати ізоляцію в регіоні, де живуть представники багатьох національностей.

Один із керівників колективу — Мартін Мідер. Він співавтор сценарію фільму 1997 року «Дорога до раю». Стрічка розповідає історію військовополонених, які співали, щоб пережити перебування в таборах.

[Мартін Мідер, один із керівників хору]:
«Багато хто вважає, що не вміє співати. Їхні вчителі, друзі й родичі їм кажуть, що вони не вміють співати. Та це зовсім не так».

Після репетиції час трохи підживитися.

[Флоренс Онг, учасниця хору]:
«Їм дуже подобаються мої спринг-роли. Вони кажуть, що я королева спринг-ролів».

[Паулін Річардс, учасниця хору]:
«Це об’єднує людей. Ми не просто прийшли, поспівали й розбіглися — ми їмо і спілкуємося».

Для Мідера це також вихід із зони комфорту.

[Мартін Мідер, один з керівників хору]:
«Люди сьогодні відгороджуються парканами. Вони навіть не знайомі із сусідами. Тому такий хор допомагає трохи відкритися».

Хор ще створює середовище, у якому люди не соромляться попросити про допомогу чи надати її іншим.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як хор допомагає жителям Перта подолати ізоляцію і знайти друзівУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Художник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакури

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: