25.12.2024
Телеканал NTD

Собаки допомагають науковцям шукати черепах

Собаки допомагають науковцям шукати черепах

Американські зоологи й ветеринари обстежують луки штату Іллінойс, шукаючи сухопутних коробчастих черепах. Помітити їх у траві..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Американські зоологи й ветеринари обстежують луки штату Іллінойс, шукаючи сухопутних коробчастих черепах. Помітити їх у траві дуже складно, тому дослідникам допомагають бойкінські спанієлі.

[Джон Ракер, дресирувальник]:
«Навіть якщо черепаха перебуває за три метри від людини, її однаково ніколи не знайдеш. А собаки підбирають черепах і приносять прямо в руки».

Науковці вважають коробчастих черепах своєрідними індикаторами стану природи.

[Метт Аллендер, ветеринар]:
«Якщо харчування коробчастої черепахи гіршає, то погіршується і її здоров’я. А це означає, що різноманітність рослин зменшується. Ці знання допомагають не лише біологам, а й захисникам природи. Вони дають можливість зберігати й покращувати довкілля».

Черепах вимірюють і зважують. Потім проводять повне медичне обстеження, щоб дізнатися, чи не мають рептилії серйозних захворювань.

[Метт Аллендер, ветеринар]:
«Деякі хвороби можуть передаватися ссавцям чи птахам і навіть можуть загрожувати здоров’ю людей. Також ми перевіряємо стан нирок і печінки черепах. Через забрудненість природи в цих органах можуть виникнути хвороби. Така ж реакція може виникнути й у людей, які живуть у цьому ж середовищі».

Дослідники спостерігають за цими рептиліями 15 років. Вони шукають саме декоративних коробчастих черепах. Малюнок панцира представників цього різновиду містить жовті смуги.

Декоративні коробчасті черепахи виростають до десяти сантиметрів завдовжки й важать до 500 грамів. Живуть вони більш як 50 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Собаки допомагають науковцям шукати черепахЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксі«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїНові протези дають змогу відчувати температуру предметівУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівНовинки мобільних технологій показали на Mobile World Congress

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: