19.09.2024
Телеканал NTD

В Австралії зберігають спогади людей поважного віку для майбутніх поколінь

В Австралії зберігають спогади людей поважного віку для майбутніх поколінь

Австралійка Гелен Меррітт зустрічає в себе вдома в Канберрі незвичайну гостю. Трейсі — волонтерка. Вона бере..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Австралійка Гелен Меррітт зустрічає в себе вдома в Канберрі незвичайну гостю. Трейсі — волонтерка. Вона бере участь у проєкті, який має допомогти стареньким людям із важкими хворобами зберегти спогади про своє життя.

[Гелен Меррітт, жителька Канберри]:
«Розповісти історію свого життя волонтерові, який її запише, — дорогоцінна можливість для хворої людини, бо ця розповідь збережеться для сім’ї».

Гелен прожила життя, сповнене пригод і любові. Вона згадує школу, юні роки й заміжжя.

[Гелен Меррітт, жителька Канберри]:
«У рідних назавжди залишаться мої спогади. Гадаю, найкраще в цьому те, що я залишаю дітям справжню частинку себе. Моє життя було досить приємним, тому мені подобається про нього розповідати».

Одна година аудіозапису для волонтера означає довгі години роботи. Розповідь треба перенести на папір і відредагувати. Але Трейсі не шкодує сил.

[Трейсі, волонтерка]:
«Спостерігаючи, як Гелен заново переживає ці події, можна зрозуміти, що вона згадує те, про що не думала цілу вічність».

Програму створила організація «Паліативна допомога Австралійської столичної території».

[Трейсі Гіллард, директор організації «Паліативна допомога АСТ»]:
«Людина, розповідаючи свою історію, може помітити, що прожила дивовижне життя. І це для того, хто наближається до кінця своїх днів, дуже важливо. Це допомагає усвідомити, як багато пережито. І це теж дає лікувальний ефект».

Записані й відредаговані розповіді пацієнтів потім друкують. А ось Гелен каже, що участь у програмі стала для неї найкращими ліками.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії зберігають спогади людей поважного віку для майбутніх поколіньМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцям«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Як лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: