24.09.2024
Телеканал NTD

У лондонських парках з’явилося 100 фігур слонів

У лондонських парках з'явилося 100 фігур слонів

У лондонському «Грін-парку» з'явилося стадо слонів. Щоправда, тварини несправжні. Їхні постаті виконано в натуральну величину в..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У лондонському «Грін-парку» з’явилося стадо слонів. Щоправда, тварини несправжні. Їхні постаті виконано в натуральну величину в Індії. Як матеріал взяли лантану шипувату — завезену кущову рослину, що витісняє тамтешні види.

Автор ідеї — некомерційна організація Elephant Family Trust, яка рятує азійських слонів. Ці фігури мають нагадати людям, що треба дбати про диких тварин.

За деякими оцінками, популяція азійських слонів щорічно скорочується приблизно на 5 %. Тваринам загрожує браконьєрство і зменшення середовища проживання. Їх також убивають за псування посівів. До того ж чимало гине, зіткнувшись із машинами.

Штучних слонів, крім «Грін-парку», розмістили в Сент-Джеймському парку й у Берклі-сквері. Вони стоятимуть до 23 липня. Потім фігури продадуть. Слоненя коштуватиме 6000 фунтів стерлінгів, а дорослий слон — 30 тисяч. Це коло 8 300 й майже 42 000 доларів відповідно.

Уторговані гроші підуть на благодійність. Наприклад, на розширення національних парків, або на охорону природних коридорів, які дають тваринам змогу мігрувати в пошуках корму й водночас не шкодити сільськогосподарським угіддям.
Коротке посилання на цю сторінку:

У лондонських парках з’явилося 100 фігур слонівЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівБалабан — душа музичної культури АзербайджануРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Француженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канату

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: