27.02.2024
Телеканал NTD

У Лондоні відкрився музей поліції

У Лондоні відкрився музей поліції

Вулиця Боу-стріт, що в центрі театрального кварталу Лондона, має тривалу історію, пов'язану з правосуддям. Саме тут..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Вулиця Боу-стріт, що в центрі театрального кварталу Лондона, має тривалу історію, пов’язану з правосуддям.

Саме тут ще на початку XVIII століття започатковано професійну поліційну службу. Її називали «Бігуни Боу-стріт».

Тепер же тут відкрився новий музей, у якому розповідається історія боротьби зі злочинністю в столиці, що тривала кілька століть.

Поліційну дільницю тут побудували ще в 1881 році. У ній збереглися оригінальні камери, які використовували аж до 90-х років минулого століття. Збереглася й лава, на якій арештовані сиділи під час судового засідання.

В умовах пандемії відкрити музей було непросто.

[Вікі Пайп, менеджер музею]:
«Для відкриття нового музею це був дуже важкий час. Ми намагаємося відчинити свої двері вже вчетверте. І дуже раді, що можемо вітати відвідувачів».

Це місце має багату історію. Тут сидів Оскар Вайлд і проходили слухання справи про екстрадицію Аугусто Піночета.

[Вікі Пайп, менеджер музею]:
«Ця будівля, яку було відкрито в 1881 році, справді стала центром деяких найбільших судових справ, що розглядали у Великій Британії».

У музеї ще розповідають історії простих людей, які тут працювали. Філіп служив тут наприкінці 80-х.

[Філіп Гоф, колишній поліціянт]:
«Було багато п’яних, аварії на шосе, вуличні азартні ігри, нелегальна торгівля на вулицях тощо. Певні речі постійно відбувалися неподалік».

Дільниця закрилася ще в 1992 році. Але у 2021-му її камери знову відкрилися. Щоправда, цього разу, щоби провести в них трохи часу, закон порушувати не потрібно.

Музей поліції Боу-стріт — це частина недавно побудованого готелю.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Лондоні відкрився музей поліціїШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіКарнавал у Венеції може стати «платним»Люди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігор2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечек

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: