19.10.2024
Телеканал NTD

Біженці в Парижі поринають у світ високої моди

Біженці в Парижі поринають у світ високої моди

Афганський біженець Багер Хусейні шиє мішкуваті джинси з нашивками й бахромою. Як матеріал використовує стару джинсову..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Афганський біженець Багер Хусейні шиє мішкуваті джинси з нашивками й бахромою. Як матеріал використовує стару джинсову тканину. Багер має надію, що його виріб покажуть на одному з паризьких подіумів наприкінці року.

Раніше Хусейні працював кравцем. У 2012 році він утік до Ірану, рятуючись від бойових дій в афганській провінції Газні.

Тепер бере участь у програмі, у якій французькі студенти факультету дизайну навчають мігрантів з Афганістану та інших країн Близького Сходу шити зі старого одягу новий.

[Багер Хусейні, біженець з Афганістану]:

«Я був кравцем. Я знаю, як шити, як кроїти. Мені це дуже подобається».

Ця майстерня розташована в південному передмісті Парижа. Поряд у спеціалізованому центрі живе коло 200 шукачів притулку.

[Уго Кастежон-Браншар, студент факультету дизайну]:
«Коли ми почали цей проєкт, нам сказали, що тут живуть люди, які мають досвід і цікавляться пошиттям і які вже роблять невеликі аксесуари. Ми організували цю майстерню щонайперше для шиття. Та ми швидко зрозуміли, що ці люди мають справжнє прагнення творити й хочуть пробувати всілякі речі».

Деякі біженці вже покинули центр і вирішили пов’язати своє життя із шиттям.

[Кайл Емюнсон, дизайнер]:
«Цей проєкт створено заради біженців. Ми об’єднуємо цих людей у таборі, шукаємо тих, кому цікаво щось створювати, шити».

Тут ще вчать вишивання, в’язання гачком та ліплення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біженці в Парижі поринають у світ високої модиЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіПрогулянка найромантичнішим садом світуБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: