19.07.2024
Телеканал NTD

Школа біля річки: як дві жительки Індії навчають дітей із нетрів

Школа біля річки: як дві жительки Індії навчають дітей із нетрів

Дві жительки індійського міста Ахмадабад узялися вчити дітей із малозабезпечених сімей. Їхні учні не мають доступу..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Дві жительки індійського міста Ахмадабад узялися вчити дітей із малозабезпечених сімей. Їхні учні не мають доступу до онлайн-навчання, до якого в умовах пандемії вдалося багато шкіл.

І хоч останніми тижнями карантин в Індії послабили, загальноосвітні заклади найближчим часом навряд чи відкриються. Експерти кажуть, що пік поширення вірусу в країні може настати лише за кілька місяців.

Жінки проводять заняття просто неба на березі річки Сабарматі.

[Ніту Гупта, учителька]:

«Через пандемію вони опинилися в зовсім незручних умовах, у тяжкому становищі. Вони не мають мобільних телефонів чи смартфонів, або навіть якщо їх і мають, то не вміють як слід ними користуватися. Ось чому ми регулярно проводимо ці заняття. Діти не мають відставати чи щось забути».

Заняття тривають із 7:30 до 17:45. На уроки ходить коло 80 дітей із третього по десятий клас.

[учениця]:
«Я не можу вчитися вдома. У нас лише один мобільний телефон, який мій батько використовує для роботи. Тому я приїжджаю вчитися сюди».

[учениця]:
«У мене вдома немає мобільного телефона, тому я приходжу вчитися до відкритої школи».

В Індії доступ до інтернету має тільки кожна п’ята сім’я.

Загалом, згідно з дослідженням ООН, у Південній Азії коло 100 мільйонів людей перебуває на межі крайньої бідності. Цього року ця кількість може зрости до 150 мільйонів осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Школа біля річки: як дві жительки Індії навчають дітей із нетрівГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: