20.10.2024
Телеканал NTD

Індонезійка допомагає відновити коралові рифи Балі

Індонезійка допомагає відновити коралові рифи Балі

Індонезійка Паріама оглядає корали біля узбережжя району Нуса-Дуа, що на острові Балі. Вона збирає сміття, що..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Індонезійка Паріама оглядає корали біля узбережжя району Нуса-Дуа, що на острові Балі. Вона збирає сміття, що застрягло в так званих рифових зірках. Це металеві шестикутні конструкції, до яких прикріплюють корали, щоб вони розросталися.

Паріама допомогла фонду «Рифи Нуса-Дуа» встановити майже 6000 «зірок». Їх розміщують у тих місцях, де корали загинули.

[Паріама Хутасойт, жителька Балі]:
«Ми збираємося за наступні п’ять років установити ще 5000 “рифових зірок”. Маємо й інші цілі. Ми хочемо розширити свою діяльність і відновлювати коралові рифи за межами Балі».

У водах Малайського архіпелагу мешкає більш як 75 % видів коралових поліпів. Водночас рифи постійно руйнуються. Наприклад, згідно зі звітом Департаменту морського й рибного господарства Балі, поруч з островом коло половини рифів має гарний стан. Третина рифів дуже постраждала від ерозії та знебарвлення, а решта вже на межі загибелі.

[Паріама Хутасойт, жителька Балі]:
«Стан коралових рифів у всьому світі погіршився через різні чинники, зокрема через риболовецький промисел, розвиток прибережних районів та зміну погодних умов».

Фонд «Рифи Нуса-Дуа» проводить інформаційні кампанії серед місцевих жителів. Їм пояснюють, чому важливо зберегти коралові рифи.

[житель Балі]:
«Наші батьки не мали роботи. Тут посушлива місцевість, й іноді їм було важко заробити навіть на їжу. Мої батьки добували корали, щоб продавати їх як будівельний матеріал. Вони не знали (про наслідки), тоді ніхто не був обізнаним. Тому нам зараз прикро бачити, (як гинуть коралові рифи)».

Паріама сподівається своїми зусиллями надихнути й інших людей відновлювати коралові рифи й берегти їх від забруднення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індонезійка допомагає відновити коралові рифи БаліУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Срібло в Єгипті — нове золотоУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямНа Кубі закінчується паливо?Нирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: