19.01.2024
Телеканал NTD

Чому Париж став єдиною столицею, де забороняють дрони

Чому Париж став єдиною столицею, де забороняють дрони

Кадри центру Парижа, зняті з дронів, можуть стати лише архівним відео. Поліція французької столиці постійно відхиляє..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Кадри центру Парижа, зняті з дронів, можуть стати лише архівним відео.

Поліція французької столиці постійно відхиляє запити на польоти над центром міста. Про це кажуть професійні компанії — оператори дронів.

[Ксав’є Дюпуї, професійний оператор дронів]:
«Насправді нам майже заборонили працювати. Це перевищення повноважень із використанням свого становища. Деякі люди дуже збиткують. Це насправді на нас впливає, — впливає на всіх нас».

У Парижі діє закон, який забороняє польоти дронів. Однак останніми роками операторам дозволяли літати над столицею, якщо вони подавали офіційний запит у поліцію.

Така ситуація тривала до січня цього року. Потім, за словами представників компаній, ставлення влади змінилося. Тепер вони задумалися чому так?

На їхню думку, це стало відповіддю на скаргу, яку подали в травні до Конституційної ради Франції. У ній ішлося, що використання поліцією дронів — це вторгнення в приватне життя людей.

[Еммануель Вір, генеральний секретар Спілки журналістів SNJ]:
«Вони самі не можуть використовувати дрони для стеження за учасниками протесту, щоб не порушувати особистих кордонів. Конституційна рада ухвалила саме таке рішення. Водночас префектура накладає заборону на всіх операторів дронів. Це скандал».

Префектура Парижа поки не коментує цієї ситуації. Водночас оператори дронів кажуть, що заборона позбавляє їх засобів до існування, а також шкодить репутації Парижа.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чому Париж став єдиною столицею, де забороняють дрониУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Туристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: