29.10.2024
Телеканал NTD

Покинуте поле в Глазго перетворили на міський парк площею 20 гектарів

Покинуте поле в Глазго перетворили на міський парк площею 20 гектарів

За вісім кілометрів од центру Глазго знову чути щебет птахів. Тут з'явився міський парк площею 20..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

За вісім кілометрів од центру Глазго знову чути щебет птахів. Тут з’явився міський парк площею 20 гектарів зі стежками, струмками, велосипедними доріжками й лісовими масивами.

Колись це було приватне поле для гольфу. Але після його закриття у 2015-му році це місце залишалося занедбаним пустирем.

[Мел Міллар, представник міської адміністрації]:
«Тут спалили три чи чотири старих автомобілі. Більшу частину території оточував колючий дріт, а також огорожа заввишки 6-9 метрів, яка зупиняла м’ячі для гольфу. Вона обвалювалася на дороги й будинки людей».

Примітно, що тут хотіли зводити житлові будинки. Однак місцева адміністрація відхилила всі запити.

Насамперед на територію повернули природні водойми.

[Мел Міллар, представник міської адміністрації]:
«Поля для гольфу спроєктовано так, щоб відводити воду за межі території, а потім штучно створювати середовище, в якому є лише трава. Така ділянка землі не дуже підходить для біорізноманіття, бо на ній немає квітів, нічого крім трави».

Чотири роки по тому це місце майже не впізнати. Тепер тут луки й ліси. Місцеві жителі вже зустрічали тут оленів, борсуків, а також безліч птахів та інших диких тварин.

[Карен Сміт, доглядачка парку]:
«Уже із самого початку по краях території природа починала брати своє. Нам треба було її лише трохи підштовхнути, щоби процес прискорився».

Проєкт допомагає місцевій громаді, одній з найбідніших у Шотландії. Торік у липні парк відвідало понад 95 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Покинуте поле в Глазго перетворили на міський парк площею 20 гектарівПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуУ Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до СШАЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляНа Кубі закінчується паливо?Як в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Заборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю Каліфорнію

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: