20.09.2024
Телеканал NTD

У Мексиці школярі повертаються за парти на тлі ослаблення спалаху COVID-19

У Мексиці школярі повертаються за парти на тлі ослаблення спалаху COVID-19

У 13 мексиканських штатах уперше майже за рік знову відкриваються школи. Влада дозволила перейти на очне..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У 13 мексиканських штатах уперше майже за рік знову відкриваються школи. Влада дозволила перейти на очне навчання на тлі поліпшення епідеміологічної ситуації.

У Мехіко до шкіл повернулося 80 тисяч учнів та десять тисяч викладачів. Мексиканські діти навчалися дистанційно із серпня минулого року.

[мама школяра]:
«Тримати дітей удома було дуже важко. Тепер вони зустрінуться з однокласниками і стануть активнішими. Мій син пішов у перший клас, а школи так і не бачив. Учора він ліг спати раніше, з нетерпінням чекає, коли прийде в клас».

[мама школяра]:
«Було важко їм пояснити, що не можна перебувати поруч з однокласниками. Для них дуже добре повернутися до школи і знову дихати свіжим повітрям».

На вході дітям вимірюють температуру. Вони також мусять обробляти руки антисептиком, носити маски й дотримуватися соціальної дистанції.

[Ненсі Гільєн, директор школи]:
«Це випробування. Нам треба перевиховати дітей, які звикли обіймати один одного, ділитися всім, навіть їжею. Тепер їм не можна давати іншим свої ручки й зошити, не можна давати скуштувати свій бутерброд. У цій новій реальності все змінилося».

Повернення до очного навчання добровільне, і багато хто ще залишається вдома. Ті, хто все ж повернулися до школи, навчатимуться два рази на тиждень по чотири години на день. Також збережуться онлайн-заняття.

Останнім часом у Мексиці активно йде вакцинація населення. Минулого тижня було зроблено понад мільйон щеплень. Більшість людей літнього віку вже вакцинували. Зараз йде імунізація людей віком від 40 до 59 років.

У країні загалом виявили майже два з половиною мільйони випадків COVID-19, понад 220 тисяч пацієнтів померло. Спалах епідемії із лютого стабільно йде на спад, кількість смертей знижується. 8 червня в Мексиці від коронавірусу померло 34 людини. Це найнижчий показник із квітня минулого року.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мексиці школярі повертаються за парти на тлі ослаблення спалаху COVID-19Марокко: лазні закриті, води немаєКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: