28.01.2024
Телеканал NTD

Двоє рекордсменів, які підкорили Еверест, поділилися враженнями

Двоє рекордсменів, які підкорили Еверест, поділилися враженнями

Альпіністи зі США та Гонконгу, які побили нові рекорди, зійшовши у 20-х числах травня на Еверест,..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Альпіністи зі США та Гонконгу, які побили нові рекорди, зійшовши у 20-х числах травня на Еверест, повернулися до столиці Непалу Катманду.

75-річний Артур М’юїр 23-го травня став найстарішим американцем, що піднявся на найвищу вершину світу заввишки 8848 метрів.

М’юїр побив рекорд свого земляка Білла Берка, який у 2009 році піднявся на гору у віці 67 років.

[Артур М’юїр, підкорювач Евересту]:

«Коли ми дісталися четвертого табору, було дуже вітряно й холодно. Ми рушили ввечері, коло 22:00, але деякі з нашої групи, які сильніші, почали о 12-й. Я дістався вершини приблизно о 8-й. І насправді я здивувався, що зміг це зробити, хоча сил не було навіть стати на ноги».

А 45-річна гонконзька альпіністка Цанг Інь-Хунг підкорила пік менш ніж за 26 годин. Це найшвидший час серед жінок за всю історію сходжень.

Цанг вийшла з базового табору о 13:20 за місцевим часом 22 травня. На вершині була вже наступного дня. Зазвичай альпіністи проводять по кілька днів у різних таборах, перш ніж досягти мети.

[Цанг Інь-Хунг, альпіністка]:
«Відчуваю полегшення й радість. Мене не цікавлять рекорди. Просто хочу кинути виклик самій собі. Я завжди кажу своїй команді й друзям, що коли прагнете чогось, завжди мрійте про щось більше».

Цанг побила рекорд непалки Пхунджо Джангму Лами, яка у 2017 році підкорила Еверест за 39 годин і 6 хвилин.

Непал щорічно отримує від альпіністів мільйони доларів. Цього року після скасування карантину він видав 408 дозволів на сходження на Еверест на період із квітня по травень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Двоє рекордсменів, які підкорили Еверест, поділилися враженнямиЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиВ Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботуЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуГромадяни Косова тепер можуть без віз їздити до країн Шенгену

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: