27.02.2024
Телеканал NTD

Пожежники, олімпійці й музиканти: кумедні фотосесії із цикадами

Пожежники, олімпійці й музиканти: кумедні фотосесії із цикадами

Фотограф з американського штату Вірджинія вирішила скористатися унікальною подією — появою з-під землі періодичних цикад. Це..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Фотограф з американського штату Вірджинія вирішила скористатися унікальною подією — появою з-під землі періодичних цикад.

Це ендемічні комахи Північної Америки. Упродовж 17 років вони розвиваються під землею. Потім одночасно вилазять для розмноження.

У цей період у 15 штатах США можна побачити трильйони цих червонооких комах.

Оксана вирішила трохи розважитися. Вона робить мініатюрні декорації. А головними героями в них стають цикади.

[Оксана Вер, фотограф]:
«Я завжди вчу своїх дітей трохи пустувати й поважати природу. Ось як виникла ця ідея. Ми почали з пожежної машинки мого сина. І це був справжній хіт».

Оксана створила вже багато декорацій. Зазвичай обирає для них перших-ліпших комах.

[Оксана Вер, фотограф]:
«Ідеально. Тепер маємо двох майбутніх олімпійців».

Фотограф зробила навіть мініатюрні декорації для Олімпійських ігор. Та доводиться добре постаратися, бо не всі цикади готові покірно позувати.

[Оксана Вер, фотограф]:
«Мені вони здаються дуже гарними. Я, напевно, схожа на божевільну цикаду, коли так кажу».

Цикади нешкідливі. Вони не кусаються, не жалять, не шкодять ні домашнім тваринам, ні рослинам. А, навпаки, самі стають легкою здобиччю для всіляких хижаків: від гризунів до птахів.

Дехто критикує жінку за те, що вона нібито заважає періодичним цикадам виконувати своє призначення — приводити на світ нове потомство.

Але вона лише віджартовується, що її шанобливе ставлення не порівняти з тим, що можуть зробити з цикадами хижаки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежники, олімпійці й музиканти: кумедні фотосесії із цикадамиЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніЯку країну визнали найщасливішоюГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: