16.09.2024
Телеканал NTD

Громадський город у Коста-Риці допомагає жителям впоратися з пандемією

Громадський город у Коста-Риці допомагає жителям впоратися з пандемією

Жителі Темпате в Коста-Риці розорюють так званий громадський город. Люди об'єдналися, щоб разом вирощувати екологічно чисті..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Жителі Темпате в Коста-Риці розорюють так званий громадський город. Люди об’єдналися, щоб разом вирощувати екологічно чисті фрукти, овочі та зелень. До цього їх підштовхнула пандемія, адже багато хто втратив роботу.

[Хуан Сіо, організатор проєкту]:
«Спочатку ми роздавали харчі сусідам, але потім зрозуміли, що це короткострокове рішення».

Сьогодні в проєкті бере участь 30 сімей. Площа їхнього городу становить один гектар. На ньому росте понад тридцять видів фруктів, овочів та злаків. Зібраний урожай розподіляють між цими сім’ями, а надлишки продають на ринках.

Водночас ґрунт удобрюють лише органічними речовинами.

[Дані Контрерас, житель Темпате]:
«Земля потребує нашого тепла, і тут маємо так багато сімей, аж 30, плюс діти, які приходять погратися поки батьки працюють. Така прекрасна картина мене зворушує».

Усі учасники проєкту проходять навчання з органічного сільського господарства. Вони дбають про збереження здорового ґрунту. Використовують полікультурне вирощування, коли кілька видів рослин садять поруч. Так виникає природне середовище, у якому легше боротися зі шкідниками і зберігати родючість ґрунту.

[Фелікс Кані, агроном]:
«Упродовж понад 200 років ми завдаємо шкоди природі, а останні 50 чи 60 років ми використовуємо пестициди й синтетичні добрива».

Організатори проєкту кажуть, що на цю ділянку землі вже повернулося понад 72 види комах, які раніше тут зникли.
Коротке посилання на цю сторінку:

Громадський город у Коста-Риці допомагає жителям впоратися з пандемієюЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Shell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїСрібло в Єгипті — нове золотоЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: