16.04.2024
Телеканал NTD

Угандійка робить зі сміття модні сумки

Угандійка робить зі сміття модні сумки

Столиця Уганди місто Кампала продукує 1000 тонн сміття щодня. Такі дані нацуправління з охорони довкілля країни...

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Столиця Уганди місто Кампала продукує 1000 тонн сміття щодня. Такі дані нацуправління з охорони довкілля країни.

Більша частина відходів зрештою опиняється на міських вулицях та у водоймах.

Однак те, що для одного — сміття, для іншого — цінна сировина. Місцева підприємниця Фейт Авейко перетворює пластикові відходи на стильні міцні сумки.

[Фейт Авейко, автор проєкту виготовлення сумок]:

«Я маю справу зі сміттям — з тим, із чим більша частина людей не хоче зв’язуватися. Відходи, пластик, звалища, сміття — а проте це те, що дає роботу жінкам, які його збирають, сортують і миють, а потім обробляють і роблять із нього гарні сумки».

Зараз у Фейт працює вісім місцевих жінок. Вона сама навчила їх ремесла.

Крістіна — одна з них.

[Крістіна, учасниця проєкту виготовлення сумок]:
«Я дуже рада цій роботі, бо вона вельми змінила моє життя. Вона створила умови для життя мені й моїй дитині. Тепер я можу підтримати свого чоловіка, коли він у скруті. Ця робота мені дуже допомогла. З іншого боку, ми очищаємо довкілля від поліетиленових пакетів».

Ці сумки коштують від 16 до 25 доларів. Підприємниця продає їх через кілька місцевих магазинів і точок на ринках, а також через соціальні мережі. Вона має клієнтів і за кордоном.
Коротке посилання на цю сторінку:

Угандійка робить зі сміття модні сумкиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиСрібло в Єгипті — нове золотоВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: