26.03.2024
Телеканал NTD

Рідкісні лемури оселилися в Честерському зоопарку в Англії

Рідкісні лемури оселилися в Честерському зоопарку в Англії

У Честерському зоопарку у Великій Британії оселилася пара рідкісних мавп виду сифака Кокереля. Ці тварини пересуваються..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Честерському зоопарку у Великій Британії оселилася пара рідкісних мавп виду сифака Кокереля. Ці тварини пересуваються по землі, стрибаючи боком, через що здається, ніби вони виконують якийсь чудернацький танець.

Мавпи прибули з Центру лемурів Дьюка, який розміщений в американському штаті Північна Кароліна. Це восьмирічні самець і самиця. Їх звуть Елліот та Беатріс.

Сифаки Кокереля в зоопарку Європи з’явилися вперше. Тварини братимуть участь у програмі збереження рідкісних видів. Ці лемури занесено до Червоної книги, бо вони перебувають під загрозою зникнення.

Сифаки Кокереля в природі живуть лише на Мадагаскарі. Назвали їх так на честь французького натураліста Шарля Кокереля. А слово «сифака» схоже на звуки, які видають ці тварини.

Сифаки харчуються рослинною їжею й живуть групами. Вони не займають великих територій і рідко конфліктують з одноплемінниками.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісні лемури оселилися в Честерському зоопарку в АнгліїФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»В Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактерії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: