25.12.2024
Телеканал NTD

Тримач для антиперспіранту: як хлопчик допоміг другові з інвалідністю

Тримач для антиперспіранту: як хлопчик допоміг другові з інвалідністю

В 11-річного жителя тасманійського міста Берні Меттью Данна рідкісне захворювання крові — анемія Фанконі. Через порушення..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

В 11-річного жителя тасманійського міста Берні Меттью Данна рідкісне захворювання крові — анемія Фанконі. Через порушення росту його кінцівки укорочені й деформовані. В Австралії таких, як він, усього коло 20.

Щоранку хлопчик робить зарядку, чистить зуби, а потім йому допомагають укласти волосся. Раніше він також не міг сам нанести антиперспірант. Без спеціального тримача це зробити не виходило.

[Меттью Данн, хлопець з анемією Фанконі]:
«Дуже складно дістати до пахв без пристосування. Мені було складно, тому потребував допомоги».

Але проблему розв’язав його друг Мерфі.

[Мерфі Мансфілд, друг Меттью]:
«Я просто хотів полегшити завдання».

Мерфі надрукував на 3D-принтері потрібний тримач. Йому допомагали шкільні вчителі. Працював після уроків і на перервах.

[Мерфі Мансфілд, друг Меттью]:
«Останню версію ми друкували вісім годин, а на першу пішло шість. Але цього разу було три підходи. Ми не сиділи тут постійно, а виходили».

[Меттью Данн, хлопець з анемією Фанконі]:
«Мені це дуже допомогло, тепер я можу дістати до пахв. Дуже зручно».

Хлопчики подружилися в межах програми «Молоді лідери Тасманії». Вона вчить школярів допомагати дітям з обмеженими можливостями.

[Керен Франкс, голова програми «Молоді лідери Тасманії»]:
«Результат дуже дивовижний. Ми бачили, як вони впродовж року знайомилися, грали один з одним, разом щось робили, дізнавалися більше про свої школи й відмінності між собою».

[Мерфі Мансфілд, друг Меттью]:
«Він хороший, веселий і завжди мене радує».

Коротке посилання на цю сторінку:

Тримач для антиперспіранту: як хлопчик допоміг другові з інвалідністюОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халумі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: