16.08.2024
Телеканал NTD

У Київському ботанічному саду імені Фоміна цвітуть магнолії

У Київському ботанічному саду імені Фоміна цвітуть магнолії

У Ботанічному саду імені Фоміна в Києві зацвіли магнолії. Тут зібрано одну з найбільших в Україні..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

У Ботанічному саду імені Фоміна в Києві зацвіли магнолії. Тут зібрано одну з найбільших в Україні колекцій цих рослин — загалом близько 300 дерев. І щороку вони приваблюють своїм барвистим цвітом тисячі відвідувачів.

Рожеві та бузкові магнолії ще тільки розпускаються, а білі вже в самому розквіті. Попри карантин, який діє в Києві, охочих помилуватися цією красою чимало.

Люди приходять зробити фотографії і відпочити від міської метушні.

[відвідувачка]:
«Коли починають цвісти дерева, це для мене завжди початок чогось нового. Весняний період — це завжди натхнення після холодної зими. Це саме той час, коли з’являються нові ідеї, нові мрії, і хочеться робити все, щоб вони здійснювалися».

[відвідувач]:
«Перезавантаження, позитив, спілкування з рослинами, з птахами, з хорошими людьми. Це унікальне місце, тут унікальна атмосфера. Бачите, скільки птахів, як люди тут усміхаються й скільки позитиву в цьому місці».

До речі, магнолії цвітуть недовго — усього 2–3 тижні.

Ростуть ці екзотичні дерева в Південно-Східній Азії, Китаї, Японії, на Корейському півострові та в Південній Америці. До України магнолії вперше потрапили близько 150 років тому.

Магнолія — ​​одна з найдавніших рослин на Землі. Перші представники цього виду з’явилися ще в епоху динозаврів. До речі, нерозкриті бутони й пелюстки деяких видів магнолії — їстівні. За часів китайських імператорів пелюстки білої магнолії подавали на стіл як делікатес.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Київському ботанічному саду імені Фоміна цвітуть магноліїУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїНайбільша у світі природна ковзанка відкрилась у Канаді

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: