28.03.2024
Телеканал NTD

У Нью-Йорку з’явився новий парк із мальовничим краєвидом

У Нью-Йорку з'явився новий парк із мальовничим краєвидом

У Нью-Йорку з'явився новий парк. «Маленький острів» відкрили на річці Гудзон у районі Мангеттену під назвою..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

У Нью-Йорку з’явився новий парк. «Маленький острів» відкрили на річці Гудзон у районі Мангеттену під назвою Верхній Вест-Сайд.

У період розквіту морських подорожей Вест-Сайд був галасливим портом. За десятиліття він занепав. А тепер повністю перемінився.

[Селін Армстронг, менеджер проєкту]:
«Це парковий оазис площею понад 10 тисяч квадратних метрів. Тут є кілька майданчиків для виступів, кілька доріжок для прогулянок, які ви можете досліджувати та на яких можете заблукати й надихнутися. Це чарівна перлина на околиці Мангеттену».

Парк облаштовували сім років. Він відкрився із затримкою частково через пандемію. Також довго не могли зібрати гроші. Допомогло пожертвування медіамагната й мільярдера Баррі Діллера.

[Джулія Клаус, продюсер]:
«Нью-Йорк починає оживати після пандемії і напередодні літа. Ми справді раді запропонувати нове місце для зв’язку з мистецтвом і природою, нове місце для перепочинку, для подиву й захвату».

Парк також має амфітеатр на 687 місць із мальовничими краєвидами на захід сонця та річку. Кількість відвідувачів обмежуватимуть, щоб не було великого скупчення.

[відвідувач парку]:
«Краєвид прекрасний. Усім варто сюди прийти. Тут так розслабляєшся. Хоч це й у місті. Чудово. Ми з Маямі, але мені тут спокійніше, ніж там».

[відвідувачка парку]:
«Я щаслива. Емоції переповнюють. Бачу, що люди усміхаються й ходять без масок. Це дивовижний день».

Сім’я Діллер також планує впродовж 20 років оплачувати роботи з догляду за новим парком.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нью-Йорку з’явився новий парк із мальовничим краєвидомСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалу10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріПолювання на скарби стає популярним хобі у Великій БританіїКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-Йорку200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: