20.09.2024
Телеканал NTD

Нью-йоркський художник ховає свої мінікартини в місті, щоб хтось їх знайшов

Нью-йоркський художник ховає свої мінікартини в місті, щоб хтось їх знайшов

Бруклінський художник Стів Вестервал любить Нью-Йорк. І він любить його настільки, що малює мініпейзажі міста, а..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Бруклінський художник Стів Вестервал любить Нью-Йорк. І він любить його настільки, що малює мініпейзажі міста, а потім їх ховає, щоб хтось із місцевих жителів їх знайшов.

Розміри полотна — 5 на 4 сантиметри. Стів зазвичай зображує район Грінпоінт.

[Стів Вестервал, художник]:
«Я люблю Нью-Йорк, і пізніше я зрозумів чому. Я люблю свій район. Усі люблять свій район. І їм подобається свій кут вулиці, гастроном, станція метро і все, що є у їхньому районі, їхні кав’ярні. І саме тому я зображую Нью-Йорк».

Стів ховає картину в потаємному місці. Потім сповіщає про це своїх підписників і публікує фото свого твору на тлі місця, яке на ньому зображено. Також він пише підказки, за якими можна знайти його роботу.

[Стів Вестервал, художник]:
«Напевно, щонайперше я роблю це, думаючи про людину, яка знайде картинку. Вона довго її шукатиме. Можливо, вона навіть не повірить, що вона серед листя чи в дуплі — одному з моїх улюблених місць. І це таке особливе почуття, коли знаходиш щось заховане, зроблене руками, таке собі особисте послання».

Водночас він зазначає, що продавати свої мініроботи найближчим часом не планує.

[Стів Вестервал, художник]:
«Треба докласти зусиль і знайти картинку, тому вона безплатна. Але саме це робить її особливою. Ви можете її отримати лише після полювання. Купити чи замовити їх не можна. Багато хто просить. Але я постійно кажу, що їх не можна замовити, і це робить їх ексклюзивними й особливими».

40-річний художник почав свою кампанію коло трьох років тому. Через пандемію на кілька місяців зробив паузу. Але тепер знову відновив свою гру.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нью-йоркський художник ховає свої мінікартини в місті, щоб хтось їх знайшовКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівБалабан — душа музичної культури АзербайджануСендбординг повертається до НамібіїКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-Йорку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: