23.11.2024
Телеканал NTD

Історія, що занепадає: фото старовинних ліванських особняків

Історія, що занепадає: фото старовинних ліванських особняків

Столітні особняки Лівану покинуто напризволяще, і вони повільно руйнуються. Однак британський фотограф Джеймс Кервін і нині..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Столітні особняки Лівану покинуто напризволяще, і вони повільно руйнуються. Однак британський фотограф Джеймс Кервін і нині бачить їхню чарівність і пишність: від величезних вікон і стель з ліпниною до похилих дахів.

Він каже, що ця краса дає змогу зробити крок у минуле й уявити, яким усе було із самого початку, коли будинки були нові.

[Джеймс Кервін, фотограф]:
«Навіть без меблів можна уявити, що це був прекрасний будинок з унікальними деталями, фурнітурою та всім іншим».

Джеймс цілими днями досліджує Ліван із півночі на південь, відкриваючи для себе забуті пам’ятки минулого. Цей особняк стоїть в одному зі старих районів Бейрута.

[Джеймс Кервін, фотограф]:
«Ми в бейрутському районі Баста. І це дивовижний старовинний дім. Думаю, це один із найбільш зруйнованих будинків, які я коли-небудь фотографував».

Джеймс уже робив фото будинків в інших країнах, зокрема в Східній Європі, на Близькому Сході та в Південно-Східній Азії. А тепер хоче видати фотоальбом із традиційними будівлями Лівану.

Останніми роками влада Бейрута приділяла мало уваги напівзруйнованим особнякам. Але після недавнього вибуху в порту, що пошкодив сотні будівель, про них знову заговорили.

[Джеймс Кервін, фотограф]:
«Через те, що сталося в Бейруті, останній рік більше уваги приділяли архітектурним спорудам. Люди відразу задумалися про архітектуру цієї країни. Думаю, це справді позитивний момент».

Кервін сподівається, що влада зможе відновити деякі з особняків і навіть перетворити їх на історичні музеї.
Коротке посилання на цю сторінку:

Історія, що занепадає: фото старовинних ліванських особняківПінболом захоплюється дедалі більше молодіБалабан — душа музичної культури АзербайджануНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в Італії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: