26.02.2024
Телеканал NTD

Французький піаніст уперше за 7 місяців дав концерт при свічках

Французький піаніст уперше за 7 місяців дав концерт при свічках

Французький піаніст Ерік Артс виконує музику при світлі десятків свічок. Це його перший за сім місяців..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Французький піаніст Ерік Артс виконує музику при світлі десятків свічок. Це його перший за сім місяців концерт. Він проходить у Женеві.

[Ерік Артс, французький піаніст]:
«Після цього першого концерту стільки емоцій: сім місяців я не міг виступати на сцені, тож тепер я повертаюся до життя. Це нова програма, над якою я працював кілька місяців».

Швейцарія у квітні послабила карантинні заходи. Концерти дозволили, але обмежили кількість глядачів.

На цьому заході — щонайбільше 50 гостей. Усі в масках і тримають дистанцію.

[житель Лозанни]:
«Авжеж, так приємно знову відвідати концерт. Атмосфера тут дуже камерна, комфортна».

[жителька Лозанни]:
«Насправді дуже складно обходитися без таких культурних заходів. Але тепер ми поступово на них повертаємося. І розуміємо, що нам пощастило побачити цей виступ».

[житель Лозанни]:
«Востаннє ми були на концерті досить давно. Нам вдалося трохи зануритися в культуру. Це була особлива мить, ностальгічна».

Для цього виступу піаніст вирішив на певний час відкласти звичних Шопена й Бетховена. Він виконав знамениті партії з мультиків аніме, таких як «Покемон».

[Солаль Асеруаль, організатор заходів]:
«Приємно відновити концерти. Майже вісім місяців ми не могли провести такі концерти при свічках, тож це дивовижна подія».

Швейцарія й далі послаблює обмеження на публічні збори. Планують знову відкрити для відвідувачів зали ресторанів. Також незабаром максимальну кількість людей на масових зборах хочуть збільшити з 50 до 100.

А вже з липня в країні дозволять збиратися в групи чисельністю до 3000 осіб. Але буде одна умова: усі присутні муситимуть бути вакцинованими.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французький піаніст уперше за 7 місяців дав концерт при свічкахМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїПінболом захоплюється дедалі більше молодіЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакБалабан — душа музичної культури Азербайджану2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: