27.01.2024
Телеканал NTD

Туреччина заборонила імпорт пластикових відходів

Туреччина заборонила імпорт пластикових відходів

Туреччина заборонила імпорт більшої частини видів пластику. Таке рішення Анкара ухвалила після того, як організація «Грінпіс»..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Туреччина заборонила імпорт більшої частини видів пластику. Таке рішення Анкара ухвалила після того, як організація «Грінпіс» знайшла гори відходів на півдні країни. Як припускають, їх завезли з Великої Британії, Німеччини та інших держав. Є імовірність, що в низці випадків це робили нелегально.

Екологи кажуть, що оглянули десять звалищ у провінції Адана. Там спалювали пластик із Великої Британії, а також Німеччини, Польщі та інших країн ЄС.

Відповідно до звіту організації, відходи лежать на узбіччях доріг і в полях, а також плавають у річках.

Туреччина вже заборонила ввозити поліетилен, який використовують, щоб виробляти пакети для супермаркетів та багатьох видів паковання. Заборона почне діяти з 3 липня.

[Теміз Атес, представниця «Грінпісу»]:
«У поправці, яку опублікувало міністерство торгівлі 18 травня, поліетиленові та пластикові вироби додано до списку відходів, увезення яких тепер незаконне. Це історичне рішення».

Міністр захисту довкілля країни сказав, що митниця посилить перевіряння на кордоні. Також почався пошук незаконних звалищ.

[Мурат Курум, міністр захисту довкілля Туреччини]:
«Недавно, після того як виявили небажані місця в Адані, наші команди перевірили 152 приватні території і зупинили роботу 29 підприємств. 32 компанії оштрафували приблизно на 950 тисяч доларів».

Експорт пластикових відходів уважається незаконним. Виняток роблять лише для відходів, призначених для перероблення чи спалювання на тепловій електростанції.

За даними «Грінпісу», товари, виготовлені з поліетилену, зокрема і пластикові пакети для покупок, необхідно переробляти швидко, бажано впродовж місяця. Інакше вони стають непридатними для вторинного перероблення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Туреччина заборонила імпорт пластикових відходівЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніКанада обмежить час роботи для іноземних студентівТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіУ Кенії люди гинуть від повенейГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в Перу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: