20.02.2024
Телеканал NTD

Французький військовий комп’ютерник став миловаром і робить мило зі слизом равликів

Французький військовий комп'ютерник став миловаром і робить мило зі слизом равликів

Француз Дам'єн Дероше розводить равликів на фермі в містечку Ваані регіону О-де-Франс. Ці черевоногі молюски потрібні..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Француз Дам’єн Дероше розводить равликів на фермі в містечку Ваані регіону О-де-Франс. Ці черевоногі молюски потрібні йому не для продажу ресторанам, а щоб виробляти мило. Чоловік збирає слиз і додає його до мийного гігієнічного засобу. Каже, що равлики при цьому не страждають.

[Дам’єн Дероше, фермер і миловар]:
«Усе залежить від того, як сильно торкатися. Ось великий равлик, якого я вибрав. Дивіться: я торкаюся до нього тільки пальцем (і з’являється слиз). Немає ніякої жорстокості. Усе дуже просто».

На 15 стограмових шматків мила йде 80 грамів слизу. Щоб стільки добути, потрібно 40 равликів.

Заведено вважати, що косметичні засоби зі слизом черевоногих молюсків корисні для шкіри.

[Дам’єн Дероше, фермер і миловар]:
«Слиз містить такі створені природою речовини, як колаген та еластин. Вони омолоджують. Це дуже цінно. Також слиз має цілющі властивості. Равлик відновлює мушлю за допомогою слизу, і ця речовина швидко загоює ранки також і на шкірі людини».

Дам’єн почав розводити равликів і варити мило торік у грудні. До цього працював комп’ютерним техніком у французьких ВПС. Крім нього мило зі слизом равликів у Франції роблять тільки двоє ремісників.

[Дам’єн Дероше, фермер і миловар]:
«Равлики — досить незвичайні істоти. Вони не дуже добре вивчені, і я хочу дізнатися про них більше. Коли спостерігаю за ними, за їхньою поведінкою, вони здаються мені дуже симпатичними. Вони й справді мені подобаються».

На фермі Дам’єна живе 60 тисяч равликів, і вони постійно розмножуються. Свою продукцію миловар продає у Франції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французький військовий комп’ютерник став миловаром і робить мило зі слизом равликівЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Через війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: