28.11.2024
Телеканал NTD

Країни ЄС домовилися послабити коронавірусні обмеження для туристів

Країни ЄС домовилися послабити коронавірусні обмеження для туристів

Країни-члени Європейського Союзу домовилися послабити коронавірусні обмеження на подорожі напередодні літнього сезону. Як очікують, нові правила..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Країни-члени Європейського Союзу домовилися послабити коронавірусні обмеження на подорожі напередодні літнього сезону. Як очікують, нові правила оприлюднять найближчими днями.

Згідно з ними, двері ЄС можливо відчинять для британських туристів, а також для мандрівників із деяких інших країн.

США, найімовірніше, критеріям не відповідатимуть. Однак в’їзд, можливо, дозволять американцям із підтвердженою вакцинацією проти коронавірусу.

Утім, заходи можуть послабити не в усіх країнах-членах, бо збережеться індивідуальне право запроваджувати чи залишати в силі будь-які коронавірусні обмеження.

Тим часом в окремих державах і далі скасовують карантин. Так, уперше за шість місяців французьким ресторанам дозволили приймати відвідувачів на відкритих терасах. Також відкрилися кінотеатри, театри, музеї та магазини, які торгують некритично важливими товарами.

А в Австрії перше за пів року відкриття кав’ярень і ресторанів відвідав канцлер Себастьян Курц.

[Себастьян Курц, канцлер Австрії]:
«Ми дуже раді, бо ці послаблення дають бізнесу можливість заробити. 150 тисяч осіб можуть повернутися до роботи. Це люди, які місяцями не могли працювати, хоча дуже хотіли».

[відвідувачка кав’ярні]:
«Для мене та інших це особливий день після такої довгої перерви. Ми вирішили трохи себе побалувати справжньою кавою, а не напоєм у картонному стаканчику навинос».

Туристи поки до країни не повернулися. Однак кав’ярні вже дістали можливість заробити на місцевих клієнтах. Також австрійським готелям дозволили приймати звичайних туристів, а не лише ділових.
Коротке посилання на цю сторінку:

Країни ЄС домовилися послабити коронавірусні обмеження для туристівСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеВ Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботуНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляБільше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекорд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: