29.01.2024
Телеканал NTD

Австралійці, як і раніше, хочуть читати друковані газети з місцевими новинами

Австралійці, як і раніше, хочуть читати друковані газети з місцевими новинами

Австралієць Ендрю Гілл що два тижні розвозить місцеві газети містом Денмарк. Останнім часом великі австралійські видання..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Австралієць Ендрю Гілл що два тижні розвозить місцеві газети містом Денмарк. Останнім часом великі австралійські видання знаходять дедалі менше читачів, але регіональні газети досі мають попит.

[Ендрю Гілл, співвласник газети Denmark Bulletin]:
«Це стало частиною життя Денмарка. Зустрінеш людину на вулиці, і вона запитає, коли вийде новий номер».

Ендрю та його дружина Патрісія почали випускати місцеву газету 40 років тому. Герої їхніх статей — жителі Денмарка.

[Патрісія Гілл, співвласниця газети Denmark Bulletin]:
«Їм до вподоби бачити себе й читати свої історії, тому в нас багато героїв».

У провінційному місті Тудіай газету друкують із 80-х років. У ній висвітлюються місцеві новини, зокрема спортивні події. Наклад — 5000 примірників.

[Майкл Сінклер Джонс, редактор газети Toodyay Herald]:
«У провінційних містечках люди чекають новин, і вони хочуть дізнаватися про місцеві події, про які не часто прочитаєш у великих газетах».

Газета приваблює і місцевих рекламодавців.

[Майкл Сінклер Джонс, редактор газети Toodyay Herald]:
«Навіть торік, під час локдауну через ковід, жоден рекламодавець не відмовився від наших послуг, хоча їхні бізнеси й постраждали».

У Плантагенеті місцева газета теж існує понад 40 років. Вона виходить раз на тиждень. У редакції працює два десятки волонтерів. Переходити в онлайн-формат поки й не думають.

[Пет Баллантайн, співробітниця газети Plantagenet News]:
«Багато рекламодавців сказали, що якщо наша газета виходитиме в інтернеті, то вони відмовляться від реклами, бо не буде сенсу її давати».

У Західній Австралії залишилося лише п’ять великих друкованих газет, бо читачі здебільшого переходять на онлайн-новини. І лише на провінційні видання попит не падає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралійці, як і раніше, хочуть читати друковані газети з місцевими новинамиКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальнеКоролева Данії неочікувано оголосила, що зречеться престолуООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: