20.07.2024
Телеканал NTD

Хоч трубопровід Colonial уже працює, але у Вашингтоні однаково бракує бензину

Хоч трубопровід Colonial уже працює, але у Вашингтоні однаково бракує бензину

У столиці США після кібератаки на найбільшу в країні мережу паливних трубопроводів Colonial досі не вистачає..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У столиці США після кібератаки на найбільшу в країні мережу паливних трубопроводів Colonial досі не вистачає бензину. Роботу системи відновили, і офіційні особи обіцяють, що скоро все нормалізується.

Шестиденна пауза дуже позначилися на постачанні. До того ж люди почали панічно скуповувати пальне, що призвело до гострої його нестачі в багатьох штатах.

Заправки на південному сході США вичерпали запаси, що завдає великого клопоту клієнтам.

[водій]:

«Мені доведеться знову заправитися, перш ніж доберуся до Північної Кароліни. Там велика нестача бензину, тож мені, мабуть, доведеться заправитися дорогою».

Тоді як антиепідемічні обмеження послаблюються й дедалі більше американців вирушає в подорож, ціни на бензин зросли до рекордного за останні роки рівня.

За даними Американської автомобільної асоціації, середня вартість у країні більша ніж 3 долари за літр. Це найвищий рівень із 2014 року.

Оператор Colonial заявляє, що ціни скоро нормалізуються. Але перебої з постачанням поки трапляються.

Тим часом хакерська група DarkSide, яка атакувала трубопровід, оголосила про припинення своєї діяльності. Про це написав Wall Street Journal і New York Times. Водночас група заявила, що зламала системи ще чотирьох компаній, серед яких дочірню фірму Toshiba в Німеччині.

Colonial поки не каже, як зловмисникам удалося здійснити кібератаку, а також не повідомляє, чи заплатила вона хакерам викуп. Однак Bloomberg News оголосило, що оператор передав здирникам майже п’ять мільйонів доларів.

Американські законодавці вже оприлюднили в Конгресі законопроєкт, який захистить трубопроводи та іншу інфраструктуру від кібератак у майбутньому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Хоч трубопровід Colonial уже працює, але у Вашингтоні однаково бракує бензинуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоПовені спричинили хаос в Афганістані та Пакистані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: