25.02.2024
Телеканал NTD

Мексиканські науковці відкрили новий вид динозаврів

Мексиканські науковці відкрили новий вид динозаврів

Мексиканські палеонтологи відкрили новий вид динозаврів, що мав на голові гребінь. Він належить до роду паразауролофи,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Мексиканські палеонтологи відкрили новий вид динозаврів, що мав на голові гребінь. Він належить до роду паразауролофи, які існували понад 70 мільйонів років тому. Вік знайдених скам’янілостей — 72 мільйони років. Їх виявили у 2013 році в штаті Коауїла.

Новий вид дістав назву тлатолофус галорум.

[Феліса Агулар, палеонтолог]:
«Новий вид належить до групи динозаврів, відомих, як качконосові. Їхні носи мали форму качиного дзьоба. Це великі травоїдні ящери. Заведено вважати, що їхнє тіло не було захищене від хижаків. Але вони мали інші оборонні стратегії і використовували гострий нюх і вміння швидко бігати».

Палеонтологи спочатку знайшли хвіст, потім фрагменти кісток передньої частини тіла. Пізніше виявили нижню й верхню щелепи, піднебіння, частину черепа, де містився мозок, а ще гребінь завдовжки один метр 30 сантиметрів.

Науковці припускають, що паразауролофи могли пересуватися як на двох, так і на чотирьох ногах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мексиканські науковці відкрили новий вид динозаврівНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифи«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: