24.07.2024
Телеканал NTD

Фестиваль фламенко в іспанському місті Херес-де-ла-Фронтера святкує 25-річчя

Фестиваль фламенко в іспанському місті Херес-де-ла-Фронтера святкує 25-річчя

На театральних сценах іспанського міста Херес-де-ла-Фронтера знову танцюють фламенко. Торік знаменитий фестиваль скасували через епідемію, але..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

На театральних сценах іспанського міста Херес-де-ла-Фронтера знову танцюють фламенко. Торік знаменитий фестиваль скасували через епідемію, але цього разу шанувальники фламенко побачать 33 виступи, серед яких 12 прем’єр.

[Андрес Пенья, танцюрист]:
«Спілкування з публікою, зі студентами, дотик до фламенко дуже потрібні всім. Усі нетерпляче чекали відкриття театрів і того, щоб життя почало повертатися в колишнє річище».

Танцюристи виступають після великої перерви. Багато хто важко переносив вимушену бездіяльність.

[Ева Єрбабуена, танцівниця]:
«Зненацька вам підрізають крила, і свободи більше немає, бо ми відчуваємо себе вільними тільки на сцені. Я називаю сцену храмом танцю. Нам було дуже складно. Наш політ перервали і у творчому аспекті, і в економічному».

Фестиваль фламенко в цьому місті вже традиційний. Його проводять чверть століття.

[Ісамай Бенавенте, організаторка фестивалю]:
«25-річчя культурного проєкту — це привід для радості, свята й гордості, адже деякі проєкти народжуються, але потім зникають. Проводити такий фестиваль дуже важливо і для міста, і для культури фламенко».

Під час фестивалю також проходять семінари, майстер-класи та танцювальні курси.

[туристка з Мадрида]:
«Мені подобається фламенко. (Я приїхала), щоб насолодитися погодою, атмосферою фестивалю, більше дізнатися про фламенко й подивитися виступи».

Музику та пісні фламенко додано до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Фестиваль у Хересі-де-ла-Фронтері триватиме до 22 травня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фестиваль фламенко в іспанському місті Херес-де-ла-Фронтера святкує 25-річчяДва індійські ресторани судяться через куряче каріУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фресками

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: