19.11.2024
Телеканал NTD

Мільйони тюльпанів зацвіли під Києвом

Мільйони тюльпанів зацвіли під Києвом

Мільйони різнобарвних тюльпанів розквітли цими днями в одному з дендрологічних парків під Києвом. Там висадили майже..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Мільйони різнобарвних тюльпанів розквітли цими днями в одному з дендрологічних парків під Києвом. Там висадили майже чотири мільйони квітів. Це найбільший парк тюльпанів в Україні.

[Вікторія Рижкова, директор дендропарку]:
«У нас 121 сорт голландських тюльпанів. Ми брали їх у Голландії, Польщі, а також є свій посадковий матеріал. Цього року маємо унікальні сорти, яких немає навіть у Голландії».

Ось один із таких сортів. Називається Private Dancer.

[Вікторія Рижкова, директор дендропарку]:
«Ми отримали цибулини цього сорту восени. Вони ще ніде не ростуть. Навіть якщо в інтернеті набрати назву цього сорту, ви не знайдете, який вигляд має ця квітка».

Ось іще одна новинка — сорт під назвою «Джакузі».

[Вікторія Рижкова, директор дендропарку]:
«Це новий сорт. В Україні його висадили вперше, раніше його не було. Колір рідкісний. Зазвичай є фіолетові, темні, насичені. Також є з бахромою, лілієподібні. Маємо багато півоноподібних і фіолетових».

Також тут є тюльпани з бахромою, яка нагадує кристали інею. Розмаїтість барв і кольорів величезна: білі, рожеві, помаранчеві, фіолетові, жовті. Водночас тюльпани можна вивести практично будь-якого кольору. Організатори кажуть, що планують створити свої власні сорти квітів.

Тюльпани мають тривалу історію. Їхньою батьківщиною є середня Азія. У деяких мусульманських країнах ці квіти вважають священними. Цибулини деяких видів можна їсти. До Європи тюльпани потрапили в XVI столітті. А в Нідерландах вони найбільш популярні й досі.

Цвітуть тюльпани недовго — коло двох тижнів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мільйони тюльпанів зацвіли під КиєвомВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкіл

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: