23.08.2024
Телеканал NTD

Малюнок голови ведмедя, який створив Леонардо да Вінчі, можуть продати за 16 мільйонів доларів

Малюнок голови ведмедя, який створив Леонардо да Вінчі, можуть продати за 16 мільйонів доларів

За невеличкий малюнок голови ведмедя, який виконав Леонардо да Вінчі, можуть отримати понад 16 мільйонів доларів...

Дата завантаження: 2024-04-23

video

За невеличкий малюнок голови ведмедя, який виконав Леонардо да Вінчі, можуть отримати понад 16 мільйонів доларів. 8 липня його виставлять на торги в Лондоні. Зараз його демонструють в аукціонному домі в Нью-Йорку.

Малюнок зроблено на рожево-бежевому папері. Розмір роботи — сім на сім сантиметрів. Да Вінчі намалював голову ведмедя в старовинній техніці срібної голки, завдяки якій зображення вийшло вишуканим і м’яким.

[Джада Дамен, працівниця аукціонного дому]:
«Зі згоди вчених ми датуємо малюнок початком 80-х років XV століття. Да Вінчі створив його у Флоренції».

У середні віки художники писали тварин, зокрема й екзотичних, таких як пантери й леопарди. Але ці малюнки були спрощеними, схематичними.

[Джада Дамен, працівниця аукціонного дому]:
«Роботи да Вінчі, чи то портрети, чи то малюнки тварин, були по-справжньому реалістичними, адже він міг вловити правильність рис, створених природою. У його малюнках є життя».

Аукціоністи планують продати малюнок за ціною від 11 до майже 17 мільйонів доларів. Якщо це станеться, то начерк стане найдорожчим малюнком на папері да Вінчі, що пішов із молотка. Поки таким вважають роботу «Кінь і вершник», яку продали у 2001 році за одинадцять мільйонів доларів.

Малюнок голови ведмедя наприкінці травня виставлять на огляд у Гонконзі, а в червні його доставлять у Лондон.
Коротке посилання на цю сторінку:

Малюнок голови ведмедя, який створив Леонардо да Вінчі, можуть продати за 16 мільйонів доларівЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиДва індійські ресторани судяться через куряче каріБалабан — душа музичної культури АзербайджануПрогулянка найромантичнішим садом світуБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-Йорку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: