20.04.2024
Телеканал NTD

У Версалі завершили масштабну реконструкцію королівської каплиці

У Версалі завершили масштабну реконструкцію королівської каплиці

Три роки реставрації позаду. Тепер 46-метрова королівська каплиця Версаля знову виблискує в усій красі. До цього..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Три роки реставрації позаду. Тепер 46-метрова королівська каплиця Версаля знову виблискує в усій красі.

До цього палацу король Франції Людовик XIV переїхав на початку XVII століття. Сюди ж із Парижа перевіз усіх своїх придворних вельмож.

Тепер позолочений дах каплиці виблискує так само, як це було за часів Людовика. Крім того, оновили статуї, віконні рами та вітражі.

[Стефан Масі, менеджер проєкту]:

«На об’єкті було понад 800 тонн риштовань. Щоб їх поставити, пішло шість місяців. Отже, після того як каплицю захистили від вітру й дощу, ми почали демонтаж. Скульптури на східній і західній стороні даху каплиці важать коло чотирьох тонн кожна. Щоб їх підняти, довелося використовувати спеціальне обладнання, шківи, величезні крани та підіймальні пристрої».

Попри систему водостоків, протікання з часом серйозно пошкодило дах. Нижня частина каркаса каплиці й вертикальні жолоби постраждали від вологи.

Щоб уберегти каплицю від негоди й зберегти естетичну гармонію місцевості, під час ремонту масивні будівельні риштовання накрили гігантським брезентом.

З 2018 року над проєктом невпинно працювало коло 150 висококваліфікованих майстрів: від теслів до скульпторів і золотарів.

Робота почалася лише після двох років дослідження будівлі. На зміцнення й оновлення каркаса та його дубових балок знадобився рік.

Звісно, найкрасивіша частина ремонту — це золотий дах. За словами Масі, він так блищить уперше за сотні років.

Королівська каплиця була останнім масштабним проєктом у Версалі за час правління Людовика XIV.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Версалі завершили масштабну реконструкцію королівської каплиціУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви МаріїШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечек

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: