26.07.2024
Телеканал NTD

Нігерійські фотографи зробили 1000 фотопортретів для своїх земляків

Нігерійські фотографи зробили 1000 фотопортретів для своїх земляків

Фотографія може породити різні почуття, але цей фотопортрет викликав у нігерійки Хадізи бурхливу радість. Такий подарунок..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Фотографія може породити різні почуття, але цей фотопортрет викликав у нігерійки Хадізи бурхливу радість. Такий подарунок 80-річна жінка отримує вперше. А зробили його місцеві фотографи.

Для Хадізи фотопортрет дуже важливий. Вона каже, що востаннє почувала радість торік, до того як утратила врожай.

[Хадіза Да’ан, жителька Абуджі]:
«Я дуже задоволена цією світлиною. І знаю, що внуки дивитимуться на неї і казатимуть людям, що це їхня бабуся».

Тепер Хадіза та інші власники фотопортретів мають чого усміхнутися й подумати, що всі сьогоднішні неприємності колись минуться.

Фотографи побували в бідних районах Абуджі та зняли на камеру більш як 1000 осіб. Молоді професіонали вставили світлини в рамки, а також написали короткі послання з добрими побажаннями. Потім ці подарунки вручили тим, кого фотографували.

[Сараджудін Абдуллатіф, фотограф]:
«Це творча фотографія. Вона розповідає гарну історію про Африку, щоб люди бачили не лише фото з насильством, які розміщують в інтернеті».

У проєкті брало участь понад 100 фотографів, яких надихнув засновник фонду під назвою «Незворушна креативність».

[Байо Омоборіово, засновник фонду «Незворушна креативність»]:
«Творчість — один зі способів, яким можна об’єднати Нігерію, об’єднати Африку. Я ніколи не чув, щоб творчі люди ділили один одного на тих, хто з Півночі або Півдня. У творчому процесі розчиняєшся так, що вже не пам’ятаєш, звідки родом».

Мета ініціативи — підтримати людей і допомогти їм об’єднатися, особливо тепер, коли через пандемію життя стало ще важчим.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нігерійські фотографи зробили 1000 фотопортретів для своїх земляківТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуБалабан — душа музичної культури АзербайджануОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцями

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: