19.08.2024
Телеканал NTD

У лондонському музеї оновили галерею із шедеврами Рафаеля

У лондонському музеї оновили галерею із шедеврами Рафаеля

Лондонський Музей Вікторії та Альберта відкрив оновлену галерею з картинами Рафаеля. Її відремонтували з нагоди 500-річчя..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Лондонський Музей Вікторії та Альберта відкрив оновлену галерею з картинами Рафаеля. Її відремонтували з нагоди 500-річчя від дня смерті майстра італійського Відродження.

Відреставрований зал оснащено акустичними панелями, світлодіодним освітленням і зробленими на замовлення меблями. Усе для того, щоб підкреслити кольори й деталі шедеврів.

Рафаель, який помер у 1520 році у віці 37 років, написав сім великих малюнків для гобеленів, на яких зображено сцени із життя святих Петра й Павла. Їх замовив Папа Лев X для Сікстинської капели.

[Філіппа Сімпсон, працівниця галереї]:

«Цей музей за пропорціями майже ідентичний Сікстинській капелі, де спочатку висіли гобелени Рафаеля. І те, що ви бачите позаду мене на стінах, — це ескізи цих гобеленів. Тож вони вписалися сюди дуже природно».

Картини надали музею з королівської колекції. За допомогою QR-кодів відвідувачі зможуть відкрити докладніший опис кожного твору.

[Філіппа Сімпсон, працівниця галереї]:
«Малюнки насправді належать Її Величності, королеві. Вони частина королівської колекції. Музей позичив їх понад 150 років тому. Вони потрапили до нас у 60-х роках XIX століття. Їх перевозили на конях і возах. Позичили їх на тривалий час».

Музей Вікторії та Альберта назвали на честь королеви Вікторії та її чоловіка принца Альберта. Він знову відчиниться після карантину 19 травня.
Коротке посилання на цю сторінку:

У лондонському музеї оновили галерею із шедеврами РафаеляОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіСендбординг повертається до НамібіїРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: