24.07.2024
Телеканал NTD

Африканка народила дев’ятеро близнюків

Африканка народила дев'ятеро близнюків

Молода жінка з Малі народила відразу дев'ять дітей. На 30-му тижні вагітності їй зробили кесарів розтин..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Молода жінка з Малі народила відразу дев’ять дітей. На 30-му тижні вагітності їй зробили кесарів розтин у лікарні Касабланки в Марокко. Хоча випадок складний і діти недоношені, пологи пройшли добре.

[Юсеф Алауї, лікар]:
«Зараз мати в доброму здоров’ї, їй нічого не загрожує. Усього народилося дев’ятеро недоношених немовлят: п’ять дівчаток і чотири хлопчики. Їхній стан стабільний».

Новонароджені важать від 500 до 1000 грамів. Усіх дітей помістили в інкубатори й під’єднали до апаратів ШВЛ.

Маму немовлят звуть Халіма. Раніше малійські лікарі за допомогою ультразвукової діагностики визначили, що жінка чекає сімох дітей. Їй потрібна була спеціалізована допомога, тому її відправили народжувати до Марокко. Ну а марокканські медики з подивом виявили, що немовлят не сім, а дев’ять.

[Юсеф Алауї, лікар]:

«Уперше в Марокко жінка народила дев’ятеро дітей. Це велика рідкість не тільки для нашої лікарні, а й для всього світу».

Діти проведуть у реанімації два-три місяці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Африканка народила дев’ятеро близнюківЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату Каліфорнія

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: