19.04.2024
Телеканал NTD

Австралія дозволить своїм громадянам повертатися з Індії з 15 травня

Австралія дозволить своїм громадянам повертатися з Індії з 15 травня

Австралія з 15 травня дозволить своїм громадянам повертатися з Індії, де поширюється мутований штам SARS-CoV-2. Прем'єр-міністр..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Австралія з 15 травня дозволить своїм громадянам повертатися з Індії, де поширюється мутований штам SARS-CoV-2. Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон минулого місяця заборонив поїздки до Індії та у зворотному напрямку.

Крім того, влада повідомила, що нещодавній спалах коронавірусу в Сіднеї обмежився лише двома випадками зараження.

[Скотт Моррісон, прем’єр-міністр Австралії]:
«Заборону ухвалено з міркувань біобезпеки. Вона діятиме до 15 травня. Після цього відновляться авіарейси, призначені для повернення наших громадян. Такі рейси курсують уже давно. (До заборони) вони допомогли повернутися приблизно 20 тисячам осіб».

Заборону Моррісона розкритикували деякі законодавці, бо прем’єр-міністр пригрозив карою тим австралійцям, які спробують повернутися через треті країни. Порушникам загрожувала б в’язниця і великий штраф.

Прем’єра звинувачували й у тому, що його жорстке рішення може зіпсувати відносини з Індією. Однак Моррісон із цим не згоден.

[Скотт Моррісон, прем’єр-міністр Австралії]:
«Сьогодні я розмовлятиму з прем’єр-міністром (Нарендрою) Моді. Ми вже надавали підтримку Індії у вигляді кисневих балонів, масок та інших засобів індивідуального захисту. І цю допомогу вдячно прийняли. Маємо намір надати ще більше підтримки, і я з нетерпінням чекаю обговорення цього питання із прем’єр-міністром Моді».

У травні з Індії мають повернутися 900 осіб. Їх перевезуть на шести літаках.

В Австралії за весь час пандемії виявили до 30 тисяч випадків захворювання на COVID-19. Померло 910 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія дозволить своїм громадянам повертатися з Індії з 15 травняПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуНирки — у центрі нової кризи в НепаліМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: