19.06.2024
Телеканал NTD

В Атланті зареєстрували 28-й у світі «живий дім»

В Атланті зареєстрували 28-й у світі «живий дім»

Зовні цей будинок нічим не відрізняється від більшості будівель Атланти. Однак насправді це жива істота. Нещодавно..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Зовні цей будинок нічим не відрізняється від більшості будівель Атланти. Однак насправді це жива істота.

Нещодавно його зареєстрували як 28-й у світі «живий дім». Це означає, що він за рік підтвердив, що більше корисний, ніж шкідливий, і відповідає стандартам організації «Міжнародний інститут майбутнього».

[Шан Арора, директор «Живого дому»]:
«Одна з найпомітніших особливостей будинку ― це, звісно, сонячний дах. І він допомагає нам запасатися. Сам дім дуже ефективний. Поновлювані джерела енергії дають цій будівлі змогу виробляти вдвічі більше електроенергії, ніж споживати».

Спонсорував будівництво місцевий фонд, який підтримує креативні ідеї. На «живий дім» він виділив 25 мільйонів доларів.

Під час будівництва використали більше будівельних відходів, ніж створили нових. Наприклад, плитку для облицювання стін узяли з недавно знесеного будинку.

Є й інновації: це туалет із пінним зливом.

[Шан Арора, директор «Живого дому»]:
«16 унітазів і пісуарів разом використовують менше води, ніж один туалет зі звичайним економним зливом. До того ж усі відходи життєдіяльності не потрапляють у довкілля. Ми компостуємо біологічні відходи на місці».

Будівля не під’єднана до каналізаційної та водопровідної систем міста. Вона збирає дощову воду й очищає її до стану питної.

Кондиціонерів усередині немає. Але є система, яка пускає трубами холодну воду, яка охолоджує приміщення.

А ось на присадибній ділянці вирощують чорницю, овочі та фрукти, а ще розводять бджіл.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Атланті зареєстрували 28-й у світі «живий дім»Авіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівНові протези дають змогу відчувати температуру предметівНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: