20.03.2024
Телеканал NTD

Марсохід «Наполегливість» уперше добув кисень з атмосфери Марса

Марсохід «Наполегливість» уперше добув кисень з атмосфери Марса

Марсохід «Наполегливість» уперше добув кисень з атмосфери «Червоної планети». Вона на 96 % складається з вуглекислого..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Марсохід «Наполегливість» уперше добув кисень з атмосфери «Червоної планети». Вона на 96 % складається з вуглекислого газу й не придатна для дихання.

На борту космічного апарата стоїть прилад, за допомогою якого вдалося отримати п’ять грамів кисню. Одній людині його вистачить на десять хвилин. У НАСА результат оцінили як досить скромний.

Однак експеримент лише починається. Устаткування повинне буде добувати по 22 грами кисню за годину протягом 50 солів — марсіанських діб. У разі успіху вчені створять прилад, що отримуватиме кисень у промислових масштабах. Ним користуватимуться учасники майбутніх марсіанських експедицій.

Планетохід «Наполегливість» сів на Марс два місяці тому. Він досліджує кратер Єзеро. На борту космічного апарата розміщено наукові прилади, відеокамери, мікрофони, а також дрон вертолітного типу під назвою «Винахідливість».

Місія має оцінити придатність Марса для проживання, зібрати камені й зразки ґрунту та провести тести для добування кисню з атмосфери. Також марсохід шукатиме сліди існування мікробного життя.
Коротке посилання на цю сторінку:

Марсохід «Наполегливість» уперше добув кисень з атмосфери МарсаУ Дубаї корали вирощують по-новомуУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів Чилі«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: