19.03.2024
Телеканал NTD

Будинки на 3D-принтері: нова індустрія в США

Будинки на 3D-принтері: нова індустрія в США

У США активно розвивається будівництво із застосуванням 3D-принтерів. Засновники однієї будівельної компанії в Каліфорнії кажуть, що..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У США активно розвивається будівництво із застосуванням 3D-принтерів. Засновники однієї будівельної компанії в Каліфорнії кажуть, що такі машини в поєднанні з програмним забезпеченням, роботами й новими матеріалами можуть ставити будинки швидше, дешевше й екологічніше.

[Сем Рубен, співзасновник будівельної компанії в Каліфорнії]:
«3D-друк дає нам змогу створювати саме те, що потрібно. Це майже безвідходне будівництво».

Останніми роками 3D-принтери використовують для виробництва дуже різних товарів: від іграшок і автозапчастин до штучних органів і протезів. А тепер вони входять і в галузь будівництва.

Каліфорнійський забудовник каже, що хоче усунути проблему гострої нестачі житла, що спричинила різке зростання цін на нерухомість, перенаселеність і збільшення кількості бездомних.

Під час друку тривимірні об’єкти створюють за цифровими кресленнями. Машини поступово наносять тонкі шари матеріалу, який швидко твердне під ультрафіолетовим світлом. Зрештою він перетворюється на легкий схожий на камінь матеріал, стійкий до тепла й води.

Принтер може виготовити всю зовнішню оболонку будинку, або ж окремі перегородки, які легко зібрати вручну.

Поки компанія виробляє невеликі флігелі, які можна використовувати як гостьові спальні, ігрові кімнати, спортивні зали чи домашні офіси. Такий будинок коштує 115 тисяч доларів США. Це без витрат на установлювання й роботи на будівництві.

А інша компанія з Техасу використовує технологію 3D-друку, щоб виробляти недороге житло для бездомних і бідних сімей. Будинки вона друкує прямо на місці.

[Джейсон Баллард, гендиректор будівельної компанії в Техасі]:
«Підприємство приїжджає до вас і робить будинок саме там, де він і має стояти. Ми обрали цей метод, щоб не тратитися на доставляння, а також щоб мати простір для дизайну».

Таким способом будинок можна звести за 10–20 днів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Будинки на 3D-принтері: нова індустрія в СШАДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЯрмарок роботів проходить у данському місті Оденсе

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: