19.08.2024
Телеканал NTD

У Кабулі вибухнули бензовози — загинуло щонайменше 9 осіб

У Кабулі вибухнули бензовози — загинуло щонайменше 9 осіб

Щонайменше дев'ятеро людей загинуло, ще 14 постраждало внаслідок вибуху бензовозів на автостоянці під Кабулом. Загалом згоріло..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Щонайменше дев’ятеро людей загинуло, ще 14 постраждало внаслідок вибуху бензовозів на автостоянці під Кабулом. Загалом згоріло більш як 50 машин. Через велику пожежу в деяких районах афганської столиці зникло електропостачання.

[водій-очевидець]:
«Я точно не знаю, скільки людей загинуло. Але один наш водій зник безвісти, від деяких залишилися тільки кістки, більшість перетворилася на попіл».

[місцевий житель]:
«Спочатку пролунало поспіль три вибухи. Я вийшов подивитися й побачив велику пожежу. Ми вирішили поїхати звідси й вирушили на ніч до родича в Кабул. Уранці, коли ми повернулися, побачили, що в нашому будинку вибито всі шибки й двері».

Вантажівки були припарковані на північній околиці міста. Причина вибухів поки невідома. Місто напружене, і влада готується до можливих нападів бойовиків «Талібану». Деякі джерела в службі безпеки повідомили журналістам, що вибухи могли статися через талібську ракету. Проте офіційний представник угруповання це заперечує. Деякі очевидці також казали, що перед вибухами чули стрілянину.

«Талібан» невдоволений тим, що нещодавня заява президента США Джо Байдена про виведення американських військ з Афганістану порушує договір, підписаний за адміністрації Дональда Трампа. Байден розпорядився вивести війська до 11 вересня, а Трамп обіцяв зробити це до 1 травня.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Кабулі вибухнули бензовози — загинуло щонайменше 9 осібГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: