26.08.2024
Телеканал NTD

У Непалі швидко поширюється індійський штам коронавірусу

У Непалі швидко поширюється індійський штам коронавірусу

У Непалі швидко зростає кількість хворих на COVID-19. Лікарі вважають, що винен мутований штам коронавірусу із..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Непалі швидко зростає кількість хворих на COVID-19. Лікарі вважають, що винен мутований штам коронавірусу із сусідньої Індії. Він заразніший за британський, південноафриканський та бразильський варіанти.

У неділю в гімалайській країні виявили понад три тисячі нових заражених. Це найвищий показник для Непалу цього року.

У столиці Катманду лікарні вже працюють на межі можливостей. «Швидкі» з пацієнтами стають у черги.

[Біджая Адхікарі, дружина хворого на COVID-19]:
«Ми привезли чоловіка до лікарні на “швидкій”, бо йому було важко дихати. Лікарі до нього не приходили. Усі зайняті”.

[Шер Бахадур Пун, завідувач відділу лікарні в Катманду]:
«Зараз усі лікарняні ліжка зайняті. Це початок ще однієї хвилі. Ми трохи здивовані, бо люди заражаються й хворіють дуже швидко, і їх треба везти до лікарні. Складно сказати, що буде, коли пандемія досягне піку».

Кампанію з вакцинації в Непалі почали в січні. Індійськими й китайськими препаратами прищепили майже два мільйони людей.

Проте у ВООЗ попереджають, що індійський штам коронавірусу заразний для щеплених і перехворілих, бо стійкий до антитіл. Лікарі побоюються, що якщо коронавірус поширюватиметься так і далі, то Непал швидко перетвориться на Індію в мініатюрі.

Загалом у Непалі за весь час пандемії виявили понад 300 тисяч заражених. Більш як 3000 осіб померло. У країні проживає 28 мільйонів людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Непалі швидко поширюється індійський штам коронавірусуАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадках«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компоненти

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: