Туреччина закривається на повний локдаун

Туреччина закривається на повний локдаун

Туреччина закривається на повний локдаун. Про це повідомив президент Тайїп Ердоган. Обмеження діятимуть із 29 квітня..

Дата завантаження: 2024-04-26

Туреччина закривається на повний локдаун. Про це повідомив президент Тайїп Ердоган. Обмеження діятимуть із 29 квітня по 17 травня.

[Тайїп Ердоган, президент Туреччини]:
«Нам треба знизити кількість випадків зараження до менш ніж 5000 на день, і це тоді, як Європа починає поступово послаблювати карантин. Інакше на нас чекатимуть серйозні наслідки в усіх галузях — від туризму до торгівлі й освіти».

За даними міністерства охорони здоров’я Туреччини, за понеділок у країні виявили більш як 37 тисяч нових заражених коронавірусом. Це вже менше, ніж було в середині квітня, коли цей показник перевищував 63 тисячі на добу. Однак Туреччина, як і раніше, на першому місці серед великих країн світу за кількістю смертей від COVID-19 на душу населення й шоста за кількістю заражених.

Про нові заходи президент оголосив після засідання кабміну країни. Школи буде закрито, дітей переведуть на онлайн-навчання. Громадський транспорт працюватиме в дуже обмеженому режимі. Міжміські переїзди дозволять тільки з перепустками.




Виходити з дому можна буде лише за крайньої потреби — по продукти або до аптеки.

Деякі групи людей, зокрема працівників харчової і виробничої промисловості та співробітників аварійних служб, буде звільнено від податків.

Нагадаємо, два тижні тому Туреччина вже ввела нічну комендантську годину з 7 вечора до 5 ранку в будні та повний локдаун у вихідні.

У країні живе 84 мільйони осіб. Загалом за весь час пандемії тут виявили більш як 4 з половиною мільйони заражених. Померло близько 40 тисяч людей.